/* */

Breinwave @ Silicon Valley

inspiratie reis 2017 dag 5 en 6

Dag 5 en 6 – de afsluiting

Alweer de laatste dag van ons inhoudelijke programma. De dagen vliegen voorbij .

We zijn deze dag begonnen in Fremont, waar 42 Coding University gevestigd is. Voor mij persoonlijk het meest bijzondere bezoek geweest van deze reis. 42 Coding University is een school voor programmeren voor studenten vanaf ongeveer 16 jaar. Een school zonder docenten, zonder klassen, zonder lessen, zonder lesmateriaal en waar leerlingen de leerlingen beoordelen. En iedereen zich kan inschrijven: studenten hoeven geen ervaring te hebben met programmeren en hoeven ook geen collegegeld te betalen. Als je wordt uitgekozen om hier te studeren en door een intensief 6-weeks programma bent gekomen ga je vanaf dat moment aan de slag met een uitgebreid portfolio van hands-on projecten op basis van gedefinieerde opdrachten waarbij je zelf op zoek moet naar leerstof via google of je medestudenten die de opdracht wellicht al gedaan hebben. Tijdens het bezoek hebben we met name ook contact gehad met een aantal van studenten waarbij we onder de indruk raakte van hun motivatie en opgebouwde skills in een relatief kort tijdbestek door voor bezig te zijn met uitzoeken en doen in plaats van luisteren naar een docent. Erg interessant en disruptief concept in het onderwijs.

Na dit fascinerende bezoek zijn we aan het begin van de middag langs gegaan bij B8ta, een geheel nieuw retail concept waarbij geen geld wordt verdiend met de verkoop van de aangeboden producten, maar fabrikanten van de nieuwste consumentenelektronica B8ta een bedrag betalen om hun producten in de winkel te mogen etaleren waarbij in de winkel grootschalig gebruik gemaakt wordt van in-store analytics. Hoeveel mensen staan stil bij een bepaald product, hoe lang, etc. De winkel zelf heeft een beperkte voorraad en bestellen kan de klant voor de laagste prijs bij Ebay of Amazon.

Aansluitend zijn we doorgereden naar de imposante campus van Stanford University (in de top 10 van beste universiteiten ter wereld) waar we helaas deels in de regen een rondleiding hebben gehad van Rob Adams die ons enthousiast van alles kon vertellen over de geschiedenis en cultuur van de universiteit die een centrale rol speelt in het ontstaan van Silicon Valley door het aantrekken van top professoren en wetenschappers en heel veel aandacht te schenken aan het stimuleren van ondernemerschap binnen de opleidingen. En met dit bezoek aan Stanford zat het inhoudelijke programma erop!

Deze fantastische week hebben we vervolgens nog afgesloten met een gezellig bezoek aan een ijshockeywedstrijd van de San Jose Sharks (NHL) waarna we de dag daarna het bezoek aan Silicon Valley achter ons hebben gelaten en met het vliegtuig weer zijn teruggereisd naar Nederland. We kijken terug op een hele inspirerende en waardevolle week en speciale complimenten aan Wout Dingenouts van MeetIn die deze gehele reis voor ons echt perfect heeft georganiseerd en begeleid. Dank Wout, het was top!

Contact

Meer weten? Neem contact op met
Johan van Wijk

Contact

Pin It on Pinterest

Share This