/* */

Huur de HoloGym - een HoloLens Game

BREINWAVE BLOG

Huur de HoloGym - een HoloLens Game

BREINWAVE BLOG

Hologym logo

Ervaar de mogelijkheden

Speel een spel in de gymzaal met de mixed reality bril van Microsoft op je hoofd! Waardoor de gymles een combinatie van apenkooien & 3D Mario wordt! De HoloGym is een spel waarbij jouw eigen lichaam de controller is. HoloGym is DE app die jouw kijk op de -toegevoegde- realiteit voorgoed veranderd.

Hoe en wat

Bij de HoloGym kun je zelf de werkelijke route bepalen en de virtuele inrichten. De speler (met een HoloLens op) legt een balanceerroute af, waarbij de virtuele wereld toegevoegd wordt. In deze virtuele wereld is de speler in de jungle. Er zijn vogels en lianen, maar ook apen die bananen gooien. Al deze objecten moet je proberen te ontwijken, terwijl je schatten aan het verzamelen bent. Door alle keren dat je geraakt bent af te trekken van de verzamelde objecten, krijg je een score. Behaal jij de nieuwe topscore?

Voor wie

De HoloGym app is geschikt voor iedereen, maar de app is specifiek geschikt gemaakt om in de gymles te gebruiken. Op de basisschool wordt geadviseerd om het te gebruiken vanaf groep 6.

Hieronder enkele voordelen op een rij:

 

Voor Docenten
De HoloGym is een verrijking voor uw gymles. Met de HoloGym behaald u uw doelen binnen een gymles, maar op nieuwe manier.

Hieronder een opsomming van de beweegdoelen die behaald kunnen worden:

 • Lopen over een beperkt (in-)stabiel vlak
 • Meenemen van materialen
 • Passeren van hindernissen op een beperkt vlak
 • Voorbereiden van een mikactie
 • Aanschouwen van het mikresultaat

Door het gebruik van de HoloLens beleven de leerlingen de virtuele wereld op een veiligere manier. Balanceren op een eenvoudig parcours (banken en matten) wordt uitdagend en een complete beleving.

Het mooiste aan deze app? De docent kan de moeilijkheidsgraad van de route kan bepalen en zijn/haar eigen fantasie de vrije loop laten gaan. De docent richt namelijk zelf de werkelijke route in, maar ook de virtuele.

Voor Scholieren
Zijn spelletjes spelen jouw grootste hobby, of vind jij de gymles niet leuk?

Dan is dit jouw ideale activiteit binnen de gymles. Met de HoloGym is het legaal om te gamen binnen de gymles!

Het lijkt alsof je in de jungle bent, waar uiteraard ook apen en vogels te vinden zijn. Je gaat een parcours ‘balanceren’ waarbij je de lianen en andere voorwerpen moet ontwijken. Lukt het tussendoor ook nog om alle schatten te verzamelen, dan heb jij misschien wel de hoogste score van jouw klas.

HoloGym Starter pakket

Breinwave biedt het volgende pakket aan waarmee u direct in de gymzaal het spel kunt spelen met de scholieren:

Voor wie is het

 • Basis- en voorgezet onderwijs scholen en docenten in Nederland

Wat krijg je

 • We plannen gezamenlijk de dag in waarop we langskomen
 • De HoloLens inclusief het HoloGym spel voor 1 schooldag
 • Instructie aan de gymdocent en scholieren hoe het spel opgezet en gespeeld wordt
 • De mogelijkheid om HoloGym in meer dan 1 gymles in te zetten
 • Instructieboekje HoloGym
 • Breinwave medewerker die de gymles verzorgt en helpt bij het opzetten van het parcours
 • Foto’s van deze unieke ervaring
 • Evaluatie van de gymles en de inzet van de HoloGym
 • Breinwave verzorgt eigen vervoer naar uw gymzaal / school

Video impressie van de game

Het ontstaan van HoloGym

Cindy vertelt u graag, als ze bij u langs komt op school, hoe deze game ontstaan is. Cindy kwam bij Breinwave Academy met een idee voor haar scriptieonderzoek voor opleiding tot gymdocent op de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Zij had het idee om gamen te combineren met de gymles, twee populaire bezigheden onder kinderen.
Na de mogelijkheden bekeken te hebben, en de onmogelijkheden te hebben weggestreept, kwamen er meerdere mogelijkheden naar voren van spellen die gemaakt konden worden.

De HoloGym is een spel waarbij balanceren, mikken en het spelelement worden gecombineerd. Gamen in en om de gymles is misschien wel DE oplossing om te weinig bewegen tegen te gaan!

The Making of HoloGym

Geïnteresseerd hoe deze HoloLens game tot stand is gekomen? We hebben daarover een uitgebreide pagina opgezet waarin we uitgelegd hebben hoe we van idee tot realisatie zijn gekomen.

Lees ook onze blog: The making of HoloGym

Ik wil de HoloGym huren!

Wil je de HoloGym bij jouw op school inzetten in de gymles? Vul dan het formulier aan hiernaast in met je gegevens. We nemen dan contact met je op.

Heb je vragen over de HoloGym? Neem contact op met
Ralph van der Meer

of bel naar 06 83 69 61 67

HoloGym aanvragen

Pin It on Pinterest

Share This