/* */

Kickstart

KICKSTART

Heb je een concreet idee dat je graag zou willen ontwikkelen? Kies dan voor de Breinwave Labs Kickstart. Hierbij gaan jij en je collega’s samen met de experts van Breinwave twee dagen non-stop aan de slag om dit idee zo snel mogelijk van de grond te krijgen. Dus full focus meters maken met nieuwe technologie?

Innoveren als werkwoord

De Kickstart heeft een experimenteel karakter en de uitkomst staat op voorhand dus niet 100% vast. We willen immers innoveren en ruimte geven aan nieuwe ideeën en kiezen daarom voor een andere aanpak dan een standaard IT-project. Want op basis van de tussenresultaten ontstaan doorgaans meteen weer nieuwe ideeën ter verbetering en juist dat maakt innoveren zo leuk. Daarom kiezen we in dit format voor een Agile manier van werken waarbij u direct ervaring op doet met een aantal componenten van de Scrum Approach voor software ontwikkeling waarbij ook de business context niet uit het oog wordt verloren. En dat werkt.

Aanpak

Onder professionele leiding van een Breinwave Labs medewerker wordt een programma doorlopen met een 20-tal opdrachten. Uw idee is hierbij het vertrekpunt. Vanuit dat idee divergeren we eerst zonder direct in te gaan op functionaliteit en techniek. We beginnen met het waarom en het hoe. Voor wie maken we het? Als dit idee nu het antwoord is, wat is dan precies de vraag? En de vraag achter die vraag? Wat willen we uiteindelijk (echt) bereiken? Enkele opdrachten om elkaars werelden beter te gaan begrijpen en vanuit andere referentiekaders te denken.

In de middag van de eerste dag gaan we vervolgens met elkaar de diepte in. Dan hebben we het wél over functionaliteit en techniek. Maar kan het zo zijn dat we op basis van ieders inbreng ergens anders uitkomen dan wat we vooraf in gedachten hadden. En anders zal in dat geval dus beter zijn.

De tweede dag verdelen we de taken en gaan we aan de slag met de realisatie om aan het einde van de kickstart met elkaar een werkend prototype gereed te hebben.

The best way to predict the future is to create it

Voor wie?

De kracht van de Kickstart is dat u en uw collega’s samen met een team van ons twee dagen achter elkaar met 100% focus en inzet aan een ‘breakthrough innovation’ werken. Belangrijk hierbij is dat de juiste mensen uit uw organisatie zijn betrokken, zowel vanuit management als vanuit de operatie, zowel vanuit front-office als back-office, zowel business als IT. Zo zorgen we dat alle invalshoeken worden meegenomen en iedereen ook achter het opgeleverde resultaat staat.

Vooraf aan de kickstart stellen we met elkaar het ideale team samen waarna we dagen gaan inplannen rekening houdend met ieders agenda. En dan is het aftellen en uitkijken naar maximaal resultaat in minimale tijd.

Resultaat

Na deze twee dagen beschikt u over een werkend prototype dat u kunt gebruiken om meer collega’s te betrekken en extra input te verzamelen. Ondertussen heeft u helder wat de mogelijkheden en beperkingen zijn, welke zaken meer of minder complex zijn en hoe maximale toegevoegde waarde kan worden gecreëerd. En als het experiment geslaagd is, bent u klaar om door te bouwen aan uw eigen breakthrough innovation.

De kickstart levert immers niet alleen een werkend prototype op, maar tevens een duidelijke visie en een backlog met ideeën en wensen voor verdere doorontwikkeling. De kickstart is daarmee uitstekend in te zetten als start van een Agile ontwikkelproject op basis van Scrum.

Heb jij een gaaf idee?

Neem dan contact op met Joost via e-mail of bel naar 088-0580250

Innovatie Challenge

1 dagdeel
15-30 deelnemers
Inspireren en denken in mogelijkheden

Met de Innovatie Challenge laten we deelnemers spelenderwijs verschillende innovatieve technologieën ontdekken. Welk team ontcijfert het slot op creativiteit en mag zich als het winnaar het meest innovatief noemen?

Hands-on Workshop

1 dag
10 deelnemers
Handen uit de mouwen en zelf aan de slag

Tijdens de hands-on workshop wordt je expert in een dag. Je gaat actief aan de slag met één innovatieve technologie en realiseert je eigen concept van A tot Z. Met een beetje hulp van Breinwave natuurlijk.

Kickstart

2 dagen
10 deelnemers
Realisatie van een werkend prototype

Heb je een concreet idee dat je graag zou willen ontwikkelen? Bij de Kickstart werken jij en je collega’s samen met een team van Breinwave twee dagen non-stop aan deze innovatie met als resultaat een werkend concept of prototype.

Inspiratiereis

1 week
10-20 deelnemers
Een kijkje in de keuken bij buitenlandse bedrijven

Deze studiereis staat voor maximale inspiratie waarbij we in gesprek gaan met succesvolle bedrijven in het buitenland. Tijdens de reis kijken we hoe zij aan een toekomst werken waarin nieuwe technologieën een grote rol spelen.

Labsdag

1 dag
alle Breinwave medewerkers
Experimenteren rondom een innovatief thema

Heb je een goed idee en wil je dat Breinwave hiermee aan de slag gaat? Vier maal per jaar zetten we met alle Breinwave collega’s als groep al onze creativiteit, kennis en expertise in om te experimenteren.

Innovatie Track

6 maanden
Directie & MT
Innovatie in het bedrijf verankeren

Innoveren is geen project maar een voortdurend proces. De Innovatie Track start met een drietal workshops waaruit een concrete innovatiekalender volgt en een werkwijze om dit te verankeren naast de dagelijkse operatie.

Pin It on Pinterest

Share This