/* */

Labsdag

LABSDAG

Vier maal per jaar gaan we met alle Breinwave collega’s als groep aan de slag met een innovatieve vraag of idee waarbij onderzoeken en experimenteren centraal staat en we de grenzen van technologie gaan opzoeken en onbekende mogelijkheden willen ontdekken.

Oftewel: we zetten al onze creativiteit, kennis en expertise in.

Onze medewerkers verdelen zich op deze dag over meerdere teams die elk een deel van de puzzel gaan oplossen. Aan het einde van de dag worden de resultaten gedeeld en proberen we de eerste werkende proof-of-concepts te presenteren.

Waar moet een idee aan voldoen?

Bij de beoordeling van goede ideeën en de keuze welk idee wordt geselecteerd voor de Labsdag, worden de onderstaande vragen als leidraad gebruikt:

  • Technologisch/ innovatief component. Is het vernieuwend? Is het uitdagend?
  • Impact. Kunnen we spreken van een doorbraak? Maken we echt een verschil?
  • Relevantie. Heeft het een maatschappelijke waarde? Zullen we hier trots op zijn?
  • Toepasbaarheid. Is het idee breed inzetbaar en meerdere keren toe te passen?

Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist

Voor wie?

Hoewel de Breinwave Labsdag een besloten bijeenkomst voor medewerkers van Breinwave is, kan iedereen uit ons netwerk een innovatieve vraag of een uitdagend idee aandragen.

Vooraf wordt uit deze inzendingen het beste idee geselecteerd waarbij wordt gekeken naar de combinatie van technologie en business context. Ook een idee? Laat het ons weten en wie weet staat het op onze eerstvolgende Labsdag al op de agenda.

Resultaat

Na afloop van de Labsdag delen we onze resultaten met degene die het idee heeft ingezonden. Zowel de kennis, als mogelijk werkende proof-of-concepts, bespreken we met elkaar om vast te stellen of dit idee toekomstbestendig is en om in dat geval eventuele vervolgstappen voor verdere realisatie te bespreken.

Wil je de Innovatie Challenge zelf aangaan?

Neem dan contact op met Joost via e-mail of bel naar 088-0580250

Innovatie Challenge

1 dagdeel
15-30 deelnemers
Inspireren en denken in mogelijkheden

Met de Innovatie Challenge laten we deelnemers spelenderwijs verschillende innovatieve technologieën ontdekken. Welk team ontcijfert het slot op creativiteit en mag zich als het winnaar het meest innovatief noemen?

Hands-on Workshop

1 dag
10 deelnemers
Handen uit de mouwen en zelf aan de slag

Tijdens de hands-on workshop wordt je expert in een dag. Je gaat actief aan de slag met één innovatieve technologie en realiseert je eigen concept van A tot Z. Met een beetje hulp van Breinwave natuurlijk.

Kickstart

2 dagen
10 deelnemers
Realisatie van een werkend prototype

Heb je een concreet idee dat je graag zou willen ontwikkelen? Bij de Kickstart werken jij en je collega’s samen met een team van Breinwave twee dagen non-stop aan deze innovatie met als resultaat een werkend concept of prototype.

Inspiratiereis

1 week
10-20 deelnemers
Een kijkje in de keuken bij buitenlandse bedrijven

Deze studiereis staat voor maximale inspiratie waarbij we in gesprek gaan met succesvolle bedrijven in het buitenland. Tijdens de reis kijken we hoe zij aan een toekomst werken waarin nieuwe technologieën een grote rol spelen.

Labsdag

1 dag
alle Breinwave medewerkers
Experimenteren rondom een innovatief thema

Heb je een goed idee en wil je dat Breinwave hiermee aan de slag gaat? Vier maal per jaar zetten we met alle Breinwave collega’s als groep al onze creativiteit, kennis en expertise in om te experimenteren.

Innovatie Track

6 maanden
Directie & MT
Innovatie in het bedrijf verankeren

Innoveren is geen project maar een voortdurend proces. De Innovatie Track start met een drietal workshops waaruit een concrete innovatiekalender volgt en een werkwijze om dit te verankeren naast de dagelijkse operatie.

Pin It on Pinterest

Share This