/* */

Lost: The Game

BREINWAVE LABS

Lost: The Game

BREINWAVE LABS

Aanleiding

Wat gebeurt er als een app ontwikkelaar niet kan slapen? Dan ontstaan er vaak de mooiste en meest creatieve oplossingen. Precies op die manier is Marcel de Groot op het idee van de casual game ‘Lost’ gekomen. Het doel van Lost is om te ontsnappen uit een doolhof. Een eenvoudig en snel te begrijpen spelconcept, maar wat tegelijkertijd moeilijk is om te realiseren.

Over Breinwave

Breinwave ondersteunt grote en kleine klanten. Ongeacht het formaat, zijn zij voor ons allemaal van even groot belang. Wij zijn trots op onze klanten en het werk dat zij doen. Wij dragen graag een steentje bij door ervoor te zorgen dat u als klant zorgeloos en efficiënt uw dagelijkse werkzaamheden uit kunt voeren. We zijn inmiddels best goed thuis in een aantal markten, zoals de zorg, het onderwijs, de retail, de handel en logistiek en de zakelijke dienstverlening.

Soorten gaming

Bij Breinwave onderscheiden we gaming in twee soorten.: Serious Gaming & Casual Gaming. Casual Gaming zijn games waar geen druk achter zit en waar je tot niets verplicht bent. Gewoon lekker een spelletje spelen. Je kunt spelen waar je wilt, wanneer je wilt en hoelang je wilt en je boekt altijd vooruitgang. Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak en heeft een business doel. Er kan gedacht wordt aan het leren van ene specifieke taak, het beter leren samenwerken en communiceren. Het kan ook ingezet worden om verandertrajecten. Waar het spel helpt om de mindset van spelers te beinvloeden.

De opdracht

Marcel is jaren geleden begonnen met het bedenken en ontwikkelen van deze game. Toen belandde het spel even in de spreekwoordelijke koelkast. Toen op een regenachtige dag in het voorjaar van 2017 de koelkast weer open ging, werden er grote stappen gezet tot wat de game nu is. Het was tijd voor nieuwe graphics en een zoektocht naar nieuwe sounds. Oorspronkelijk was de game gemaakt voor de Windows Phone, maar werd het spel ook geschikt gemaakt voor iOS en Android.

Het Resultaat

“Lost geeft je de mogelijkheid om uren te (ver)dwalen in verschillende omgevingen”

Ook daar heb je collega’s voor

Bijzonder aan de ontwikkeling van deze game is de bijdrage van het Breinwave team. Marcel heeft collega’s verteld over zijn ontwikkelde game en vrijwillig alle collega’s hadden zich opgegeven om eens mee te testen of mee te denken. Met al deze feedback werd het concept aangescherpt en uitgebreid met verzamelitems, die onderweg in het doolhof verzameld kunnen worden. Omdat één wereld nog niet genoeg was, werd er ook een heuse IJs en Lava omgeving gecreëerd. Lost geeft je de mogelijkheid om uren te (ver)dwalen in verschillende omgevingen.

Een druk op de knop

Tijdens de Breinwave Labsdag hebben we gezamenlijk de game in de Apple Store gezet. Met een druk op de knop ging de game ‘Lost:find your way out’ live. Nieuwsgierig geworden? De game Lost is (gratis) te downloaden:

Video impressie van de oplossing

over het Cordova platform

Apache Cordova is een open-source mobile development framework. Het biedt je de mogelijkheid om standaard web technologieën toe te passen, zoals HTML5, CSS3 en JavaScript voor cross-platform development. Applicaties worden uitgevoerd in een schil die op elk platform zijn gericht en vertrouwen op standaard API’s om toegang te krijgen tot de mogelijkheden van elk apparaat. Zoals sensoren, gegevens, netwerkstatus en nog veel meer.

over Marcel de Groot

Marcel werkt vanaf het begin bij Breinwave. Hij is dagelijks bezig met app development, is een echte specialist op het gebied van Cordova, JavaScript, C# en is groot fan van de HoloLens en Augmented Reality.

Zij werkten mee aan deze case

Gebruikte technieken

Contact

Ook nieuwsgierig geworden naar app development met deze technieken? Of heb je juist een uitdaging met het realiseren van een mobiele app? Vraag ons gerust en we denken graag met jullie mee! Neem contact op met Ralph van der Meer

Contact

Pin It on Pinterest

Share This