/* */

 

BREINWAVE TV

Stage van Bob van Unen

“Ik had nog nooit gehoord van Angular en was wel benieuwd hoe het werkte. ”

– Bob van Unen

Over Bob

Ik ben Bob van Unen, 22 jaar en tweedejaars Game Developer op de Hogeschool van Amsterdam. In het laatste half jaar van dit schooljaar moest ik stage lopen. Op school hebben we een stagebank. Bedrijven kunnen hier een opdracht naar opsturen en studenten kunnen hierop reageren, zo heb ik Breinwave ontdekt.

Breinwave & Bob

Mijn kennismakingsgesprek had ik met Ralph van der Meer en Joost Bentvelsen. Hier hebben we over Breinwave zelf gesproken en natuurlijk over de opdracht. De opdracht waar ik op had gereageerd, was voor beacon technologie. Bij Breinwave hangt er een smartTV in het bedrijfsrestaurant. Op deze TV worden filmpjes en afbeeldingen laten zien (reclame/leuke dingen over Breinwave). Door middel van beacons zou er een persoonlijk bericht op de TV getoond kunnen worden. Dit leek mij wel een leuke uitdaging en ben in februari begonnen aan deze opdracht.

Voordat ik aan de beacons kon beginnen, moest ik eerst een portal maken voor de TV. De afbeeldingen en filmpjes die op de TV werden getoond, werden ingelezen door een tekstbestand. Als er een andere afbeelding verwijderd of toegevoegd moest worden, was dat ingewikkeld en was de kans groot op een typefout. De eerste paar weken ben ik bezig geweest met het verwerken van alle informatie, die ik had gekregen. Ik was begonnen met een site te maken in HTML. Marcel de Groot (mijn bedrijfsbegeleider) kwam toen met een voorstel om het in Angular te bouwen.

Angular is een framework. Het framework werkt door eerst de HTML-pagina te lezen, waarin aanvullende specifieke HTML-attributen zijn opgenomen. Die attributen worden geïnterpreteerd als directives, die ervoor zorgen dat Angular invoer- of uitvoercomponenten van de pagina koppelt aan een model dat wordt weergegeven door middel van Typescript-variabelen. De waarden van die Typescript-variabelen kunnen worden ingesteld binnen de code, of worden opgehaald uit statische of dynamische JSON-dataobjecten. Er zijn een aantal standaard directives aanwezig die Angular beschikbaar stelt. Daarnaast kun je ook zelf directives maken, zodat je precies kan bepalen wat er op het scherm weergeven wordt. Een mooie feature van Angular is data-koppeling in twee richtingen (two-way data-binding), die zorgt voor automatische synchronisatie van modellen en views. Het resultaat hiervan is dat Angular de noodzaak om het (DOM) te manipuleren vermindert, waardoor de performance omhoog gaat.

Ik had nog nooit gehoord van Angular en was wel benieuwd hoe het werkte. Bij Breinwave was er ook weinig kennis over Angular. Ik heb veel tutorials gekeken voordat ik daadwerkelijk aan het werk ging. Ik wilde het graag eerst begrijpen voordat ik begon met de echte site. In het begin ging het daarom niet zo snel, maar toen ik eenmaal op gang kwam, kreeg de site het gevoel dat Marcel en ik wilde.

Suggesties voor toekomstig onderzoek

Mijn stage is nu bijna afgelopen, maar Marcel en ik hebben nog wel ideeën die toegevoegd kunnen worden:

  • De beacons. Deze waren eigenlijk al het plan om erin te stoppen, maar door tijdgebrek ben ik er niet aan toegekomen.
  • Super admin page. Hierin kan een super admin alle bedrijven zien en de schermen/gebruikers aanpassen als er iets misgaat bij het bedrijf zelf.
  • Op de smartTV makkelijk kunnen kiezen welke afspeellijst afgespeeld moet worden.

Lees ook over de stage van Elzard! Lees ook over de stage van Bram! Lees ook over de stage van Koen! Lees ook over de stage van Robert! Lees ook over de stage van Cindy! Lees ook over de stage van Michelle!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de uitgevoerde stageopdrachten binnen Breinwave? Kijk dan gauw op de Breinwave Academy of jouw perfecte stageopdracht ertussen staat!

Pin It on Pinterest

Share This