/* */

 

HOLOGYM

Stage van Cindy Satter

“Uiteindelijk is hier de HoloGym app uitgekomen, een app voor in de gymzaal bij onder andere balanceeractiviteiten over een bank. ”

– Cindy Satter

De HoloGym

HoloGym; een app die het mogelijk maakt om met behulp van de HoloLens een interactief in de gymzaal te spelen. Het is een balanceergame, waarbij fictie en non-fictie gecombineerd worden om een complete ervaring te genereren. Nu eerst iets over mij bij Breinwave en mijn onderzoek.

Doordat dit een complete opdracht voor Breinwave was, hebben zij Robert -een game development student- in eerste instantie de app laten vormgeven (uiteraard met ondersteuning en hulp van medewerkers). Ik gaf als docent aan wat ik wilde en wat ik van hun verwachtte. We zaten wekelijks met een klein groepje bij elkaar om een prioriteitenlijst te maken. Uiteindelijk is er de HoloGym app uitgekomen, een app voor in de gymzaal bij onder andere balanceeractiviteiten over een bank.

Dit was ontwikkeld om te testen of de beleving in een gymles hoger wordt door het gebruik van technologie. Er is getest op de Dr. Willem Dreesschool in Den Haag, bij de groepen 7 en 8. Op basis van de PACES vragenlijst (een lijst met specifieke kenmerken van de ‘fun’ in een gymles) gaat blijken of de ‘funfactor’ hoger is, of dat er misschien iets anders uit het onderzoek gaat blijken.

In de toekomst wil ik verder kijken naar de mogelijkheden van technologie zoals de HoloLens om dit in het bewegingsonderwijs in te passen. Veel leerlingen bewegen namelijk minder door het gamen. Door deze twee werelden samen te brengen hoop ik een nieuwe vorm van bewegen te creëren, door het lichamelijk participeren in een game, maar ook het creëren van een complete belevenis in de gymles.

Suggesties voor toekomstig onderzoek

Ik heb nog enkele suggesties voor vervolgonderzoek;

  • Mogelijkheden van technologie als de HoloLens in het bewegingsonderwijs

Lees ook over de stage van Elzard! Lees ook over de stage van Bram! Lees ook over de stage van Koen! Lees ook over de stage van Bob! Lees ook over de stage van Robert! Lees ook over de stage van Michelle!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de uitgevoerde stageopdrachten binnen Breinwave? Kijk dan gauw op de Breinwave Academy of jouw perfecte stageopdracht ertussen staat!

Pin It on Pinterest

Share This