/* */

 

HOLOGYM

Stage van Robert Rijkmans

“Als ik terug kijk naar wat ik heb geleerd zie ik dat ik veel heb geleerd en zelfs meer dan verwacht.”

– Robert Rijkmans

Over Robert

Ik ben Robert Rijkmans, student aan de Hogeschool Amsterdam. Ik volg de studie Game Development.

Breinwave & Robert

Tijdens mijn stage heb gewerkt met de Microsoft HoloLens aan HoloGym. HoloGym is een mixed reality game voor de HoloLens waar de speler een route uitlegt en later kan gaan lopen. Het doel is om naar het eind te komen en onderweg zoveel mogelijk punten te verzamelen en obstakels te vermijden. Het ontwikkelen van de app werd Agile gedaan met de SCRUM-methode. De eerste sprint was voor het testen van het concept. De sprints daarna waren om de game te maken. Omdat dit meer een prototype was hadden we besloten maar 1 thema uit te werken en daarin gratis 3D modellen en geluiden te gebruiken. Het gekozen thema was een jungle thema. Omdat het idee was om een gebruiker zelf een spel route te laten maken, is het dynamisch maken van de game van groot belang geweest. Hierdoor ervaarden we soms dat het lastiger was dan gedacht om alles dynamisch te krijgen.

De grootste horde tijdens de ontwikkeling was het verschil tussen het testen in de ontwikkelomgeving en het testen op de HoloLens zelf. Soms werkt iets in de ontwikkelomgeving en niet op de HoloLens. Dit komt omdat code op de HoloLens zich anders gedraagt dan de code op de ontwikkel pc. Helaas is het nooit voorgekomen dat het op de HoloLens werkten en niet in de ontwikkelomgeving. Het resultaat van mijn stage is de interne oplevering van de HoloLens game genaamd ‘HoloGym’ . Hierover kan je uitgebreid lezen op: HoloGym Het grootste deel van de game (de code) het ik zelf gemaakt en ben trots op dat ik zover ben gekomen. Als ik terug kijk naar wat ik heb geleerd zie ik dat ik veel heb geleerd en zelfs meer dan verwacht.

Suggesties voor toekomstig onderzoek

Ik heb nog enkele suggesties voor vervolgonderzoek:

– Meer thema’s toevoegen aan de game

– Ook kunnen modellen specifiek voor de game gemaakt worden, waardoor de ervaring verbeterd kan worden.

Lees ook over de stage van Elzard! Lees ook over de stage van Bram! Lees ook over de stage van Koen! Lees ook over de stage van Bob! Lees ook over de stage van Cindy! Lees ook over de stage van Michelle!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de uitgevoerde stageopdrachten binnen Breinwave? Kijk dan gauw op de Breinwave Academy of jouw perfecte stageopdracht ertussen staat!

Pin It on Pinterest

Share This